Dragi colegi,

 

Chimcomplex se reinventează ca să devină compania pentru care ai fi fericit să lucrezi: un angajator bun și un partener de încredere pentru clienții și furnizorii săi. Haideți să ne schimbăm, să facem ceva! Avem nevoie de tine să ne modelăm viitorul și să ne concentrăm pe creștere și eficiență. Pentru a ne menține și atinge obiectivele trebuie ca anul acesta și în următorii să demonstrăm determinare și reacție.
Din acest motiv, astăzi lansăm un program numit „Pentru mâine”. Acesta se adresează colegilor care doresc să facă parte din echipele care vor determina schimbarea pentru viitorul companiei noastre.

„Pentru mâine urmărește generarea de proiecte realiste și necesare pentru Chimcomplex în următoarele categorii de interes: Creștere, Eficiență, Fezabilitate, Oameni.

Așadar, avem nevoie de echipe determinate, pentru că nivelul de concurență în creștere, progresul tehnologic rapid și reglementările constant modificate înseamnă că trebuie să lucrăm și mai mult pentru a obține aceleași rezultate pe care le-am obținut în trecut.

Avem nevoie de echipe care să reacționeze, pentru că, deși știm ce ne rezervă viitorul, putem fi siguri că vor apărea circumstanțe neprevăzute – surprize bune, precum oportunități de afaceri de valorificat, dar și negative, cum ar fi riscuri noi pe care trebuie să le înfruntăm.

2020 este un an important pentru că vom elabora următoarea etapă a strategiei noastre pentru perioada 2020-2023. Deci, cine vrea să facă parte din ea? Ne bazăm sugestiile tale pline de inspirație pentru a ne ajuta să pregătim următorul pas strategic al Chimcomplex. Va fi nevoie de coordonarea și cooperarea strânsă între noi toți pentru a ne putea îndeplini ambițiile. Toți suntem unul și vom progresa împreună mai mult ca niciodată.

Acest plan strategic este începutul unui capitol nou din istoria companiei și depinde de noi să-l scriem. Știu că pot conta pe voi toți în acest sens.

Echipele de proiect vor avea maxim 10 membrii care vor fi mixați după: vechime, profesie și geografie – angajați de la Râmnicu Vâlcea, Borzești și București. În principal proiectul se va derula prin intermediul videoconferințelor și telefonic. Compania va asigura logistica necesară pentru acest lucru. Fiecare echipă va lucra sub coordonarea unui mentor care va fi anunțat ulerior, în funcție de categorie. Membrii echipelor vor colabora cu managerii diverselor departamente și vor dezvolta practic proiecte care sper că vor avea un impact major asupra viitorului nostru.

Toți colegii care doresc să facă parte din program se pot înscrie voluntar în perioada
20 – 31 iulie completând formularul dedicat, disponibil la porțile combinatului, la departamentul Resurse Umane sau pe mail. Formularele completate se depun în urnele special amenajate din combinate sau se trimit pe adresa comunicare@chimcomplex.com pentru a ajunge direct la mine.
Procesul de selecție se va face în urma aplicațiilor scrise și a interviurilor față în față cu membrii echipei executive și cu mine.

Vă reamintesc că toți membrii echipelor noastre sunt la fel de importanți în evoluția companiei. De aceea vă încurajez să luați parte în număr mare la acest program, să fiți ambițioși, dorindu-vă să creșteți și să va atingeți potențialul. De asemenea, vreau să văd colegii loiali și cu experiență și noua generație de lideri și potențiali manageri care vor apărea în timpul transformării companiei noastre Pentru mâine și care pot conduce Chimcomplex în această nouă etapă. Să pot să promovez managerii intern, care vor fi alături de mine să conducem Chimcomplex în viitor va fi, fără îndoială, un semn al forței companiei noastre și al încrederii în aceasta.

Aștept cu nerăbdare să primesc candidaturile și să-i cunosc pe cei care vor să vină alături de mine în această călătorie,

Să nu ne oprim niciodată din învățat! Aceasta este cheia succesului!

Viitorul tău îl decizi tu!

Tivadar Runtag

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… <<<