Informare pentru Piata de Capital

Chimcomplex va semna contractele de exclusivitate pentru finantarea achizitiei activelor Oltchim

Chimcomplex anunta piata de capital iminenta inchiderii tranzactiei de achizitie a activelor Oltchim, avand ca parteneri financiari un consortiu coordonat de Credit Suisse Elvetia din care fac parte:

–  Grupul Special de Investitii Credit Suise AG – Zurich
–  VTB Bank (Europe) SE – Frankfurt
–  SCR Grup – Romania
–  Tricon Energy – SUA

​Chimcomplex incheie un acord de exclusivitate cu Grupul Special de Invetitii Credit Suisse AG – Zurich si VTB Bank (Europe ) SE – Frankfurt.

Dl Stefan Vuza, CEO și președinte al Chimcomplex, a comentat: “Începerea discuțiilor exclusive cu doi finantatori europeni de top marchează o etapă importantă în dezvoltarea companiei și deschide calea pentru finalizarea cu succes a achiziției activelor Oltchim”.

De asemenea, Chimcomplex anunta ca a indeplinit ultimele doua conditii suspensive ale contractului de achizitie a activelor Oltchim, respectiv avizul strategic al CSAT (Consiliul Superior de Aparare a Tarii) si aprobarea concentrarii economice de catre Consiliul Concurentei.

Consultantul financiar pentru aceasta tranzactie a fost compania Deloitte UK (Marea Britanie) impreuna cu Deloitte Romania.

Documentul Oficial RO
Documentul Oficial EN