Politica de Recrutare                            
​Prin politica de recrutare si selectie, CHIMCOMPLEX are in vedere sa se asigure cu personal de calitate, dornic sa se implice in realizarea obiectivelor firmei.Selectia de personal se face prin concurs, avandu-se in vedere alegerea candidatilor care  corespund cel mai bine cerintelor posturilor.Politica  de personal a SC CHIMCOMPLEX urmareste nu numai simpla ocupare a unor posturi ci si procesul prin care noul angajat se integreaza in firma, in grupul de lucru, modul cum se ataseaza de colectiv pentru a-si indeplini sarcinile.
Programele de orientare si integrare constau atat in pregatire teoretica cat si practica, dupa fiecare etapa de studiu se evalueaza cunostintele acumulate, iar la finalizarea programului angajatul este definitivat pe post.Tinand cont de complexitatea proceselor si tehnologiilor din industria chimica, dezvoltarea profesionala continua a angajatilor este o conditie esentiala pentru functionarea instalatiilor in conditii de securitate si eficienta.CHIMCOMPLEX asigura prin Planul anual de instruire programe de training pentru dezvoltarea competentelor principale, in raport cu responsabilitatile si sarcinile fiecarui angajat si pentru implicarea in realizarea unor proiecte/lucrari.​      Programele de formare si dezvoltare profesionala se axeaza in principal pe:
•dezvoltarea individuala prin cresterea nivelului de  cunostinte tehnice si  dezvoltarea abilitatilor de lucru;
•programe de instruire pentru implementarea de noi tehnologii / modernizari instalatii ;
•autorizarea / reautorizarea personalului pentru exercitarea  meseriilor specifice activitatilor din Chimcomplex ;
•dezvoltarea abilitatilor manageriale si de comunicare ;
•dezvoltarea competentelor si abilitatilor manageriale pentru succesorii pozitiilor cheie.

Recrutare continua
S.C. CHIMCOMPLEX S.A. Borzesti accepta candidaturi in mod continuu, fara termen limita de depunere, pentru posturile:
•inginer chimist
•inginer automatizari si calculatoare
•inginer mecanic
•inginer electrotehnica
•inginer termoenergetica
•economist

Pasul 1: cerere
Pentru a va depune candidatura, va rugam sa transmiteți Curriculum Vitae și Scrisoarea de intenție sau Formularul de candidatura tipizat la adresa personal@chimcomplex.ro sau prin fax: 02344302102, în atenția compartimentului Resurse Umane.

Pasul 2: preselecție
Candidații sunt preselectați pe baza potrivirii cu  profilul cerut, cu scopul de a decide care sunt candidații care vor fi invitați la interviu.

Pasul 3: Interviu (rile)
Candidații preselectați vor fi invitați la un interviu față în față. De asemenea, pot fi invitați să participe la unul sau mai multe interviuri Skype înainte, dacă este cazul. Interviurile evaluează abilitățile lor profesionale și calitățile soft necesare.
Ca parte a procedurii de recrutare, candidații ar putea fi solicitați și să participe la teste.

Pasul 4: Decizie
După interviuri, de obicei, unul sau mai mulți candidați sunt găsiți potriviți pentru acest post. Decizia finală este luată de către sau în numele Directorului General.

Pasul 5: oferta de muncă
Candidatul selectat primește o ofertă de muncă prin poștă. Oferta este condiționată de trecerea unui examen medical.
Confirmarea finală a recrutării depinde și de trecerea unui control de selecție/verificare referințe înainte de angajare pentru eliminarea posibilelor situaţii de incompatibilitate sau concurenţă prevăzute de reglementările legale în vigoare. Acest proces este obligatoriu pentru toate recrutările noi, ceea ce înseamnă că nu pot începe activitatea până când nu a fost finalizat.
Screeningul începe imediat ce candidatul selectat a trecut examenul medical, a acceptat oferta noastră de muncă condiționată și ne-a furnizat o scrisoare de autorizare pentru a începe procesul sau bifeaza in formularul formularul tip al cererii de angajare furnizat de Angajator ca a luat la cunostinta de prevederile Art. 29 din Codul muncii privind verificarea aptitudinilor profesionale și îsi exprima acordul ca angajatorul sa solicite informatii cu privire la activitatile îndeplinite și la durata angajării de la foștii angajatori.

Pasul 6: negocierea contractului de management (doar pentru poziţiile de management, N și N-1, unde N=director general sau asimilat)
Candidatul selectat primește contractul de mandat standard și va putea transmite propunerile de modificare, adăugire, urmând a fi negociate cu sau în numele președintelui Consiliului de Administrație.
Procesul de recrutare nu va fi finalizat decât după încheierea și înregistrarea contractului de mandat.

Posturi vacante