Chimcomplex, nominalizata la Gala Capital – Cele mai bune companii din industria românească

SC Chimcomplex SA Borzești, membră Grup SCR, a fost nominalizată la Gala Capital la categoria „Cele mai bune companii din industria românească”.

Depozit de alchilamine la Chimcomplex

Depozit de alchilamine la Chimcomplex

Cu o experiență de peste 60 de ani în industria chimică, Chimcomplex SA Borzești este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața produselor clorosodice din România și din Europa de Est. De la privatizare până în prezent, compania a realizat investiții în valoare de peste 70 milioane de euro care au contribuit la optimizarea costurilor de producție și la dezvoltarea afacerilor.

Rezultate financiare

Astfel, Chimcomplex a realizat în anul 2015 o cifră de afaceri de 193 milioane lei, în creștere cu 4% față de anul anterior, și un profit istoric de aproape 13 milioane de lei, în creștere cu peste 300% față de anul 2014. Un alt detaliu important, vânzarile companiei sunt destinate în principal pieței externe, care a contribuit cu 58% la realizarea cifrei de afaceri în anul 2015.

Recent, conducerea societății din Onești, membră a Grupului Serviciile Comerciale Române, și-a reanunțat intenția de a-și dezvolta businessul prin înființarea Companiei Naționale de Chimie, alături de Oltchim. “Aceasta este soluția românească pentru industria chimica națională“, conform conducerii și acționarului majoritar al Chimcomplex.